| | | | |

Pintakäsittelymestarin koulutus

Jari Välkkynen,
kouluttaja, tiimivastaava Koulutuskuntayhtymä Tavastian KiltaPro yrityskoulutusyksikkö
20.4.2023

Ammattiopisto Tavastian Pintakillalla on pitkät perinteet Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinnon eli pintakäsittelymestarin koulutuksen järjestämisestä.

Hakulinkki koulutukseen.


Teollisen pintakäsittelyn vaatimukset osaamiselle ovat lähes kokonaan erilaiset kuin perinteisessä rakennusmaalauksessa. Pintakäsittelymestarin koulutus on nimenomaan teollisen pintakäsittelyn parissa työskenteleville. Koulutuksen rakenne perustuu pintakäsittelystandardien mukaiseen toimintaan ja koulutus antaa hyvät valmiudet toimia teollisen pintakäsittelyalan vaativissa tehtävissä.

Pintakäsittelymestariksi?

Koulutus soveltuu parhaiten teollisen pintakäsittelyn parissa toimineelle kokeneemmalle ammattilaiselle. Toimit korroosioneston, tuotemaalauksen, märkämaalauksen tai jauhemaalauksen parissa. Koulutukseen sisältyy käytännön osaamiseen ja kirjalliseen ilmaisuun valmentavia osioita.

Opiskelu tapahtuu monimuotoisesti, käytännössä opiskelupäiviä oppilaitoksessa on 1-3 kuukaudessa. Suuri osa oppimisesta tapahtuu omalla työpaikalla normaalien työtehtävien yhteydessä. Koulutuksen alkaessa tehdään henkilökohtaistaminen, jolloin opetuksen kesto ja lähipäivien määrä säädetään kunkin hakijan olemassa olevan osaamisen perusteella.

Monesti lähipäivien aineiston pohjalta käydyt keskustelut ja ryhmätyöt muiden opiskelijoiden kanssa ovat tärkeitä opinnoissa edistymisen kannalta.

Opintoihin sisältyvän kehitystehtävän aihepiirin valinta siten, että kehitystehtävästä on suoranaista hyötyä yritykselle on tärkeää opiskelun vaikuttavuuden lisäämiseksi.

Valmistumisen jälkeen halukkaille tarjotaan mahdollisuutta osallistua alan kehittämiseen mm. luentojen ja koulutusten avulla. Pintakillan mestaritakki ja mestarimerkki ovat lähes jokaisen valmistuneen pintakäsittelymestarin näkyviä tunnuksia.

Lisää aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *