|

Pintakilta

Pintakilta on Ammattiopisto Tavastian pintakäsittelylinjan markkinointinimi. Nopeasti nimien käyttöönoton jälkeen toiminta muuttui enemmän oikean ammattikillan suuntaan. Pintakillan toimintamalli ja logo ovat nykyään rekisteröityjä, suojattuja tavaramerkkejä, jotka omistaa Koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Pintakillan logo, tässä usein käyttämämme lause ”Pintakäsittelijät tulevat Hämeenlinnasta”.

Pintakilta on nimensä mukaisesti myös ammattikilta, jonka tehtävänä on tuoda alaa tunnetuksi, levittää pintakäsittelyalan tietoutta sekä opettaa ja opastaa pintakäsittelyalan toimijoita. Pintakillan toiminta on täysin epäpoliittista.

Alan toimijoiden oikeanlaisen ammattietiikan ja ammattiylpeyden luominen on yksi Pintakillan päätehtävistä. Kuvassa Corvette-projektin opikskelijoita työn lomassa otetussa kuvassa. Valkoiset haalarit tulee ansaita.

Pintakillan yksi tehtävä on ylläpitää pintakäsittelijöiden tervettä ammattiylpeyttä ja ammatin arvostusta. Pintakilta Original tarkoittaa Hämeenlinnassa sijaitsevaa Pintakillan oppimisympäristöä ja ”tukikohtaa” josta opettajat ja pintakäsittelijät lähtevät opetuskeikoille.

Tästä Corvette-projektista Pintakilta sai alkunsa. On helppoa arvata, mistä Pintakillan oranssi ja musta ovat tulleet….

Pintakilta Original järjestää vuosittain pintakäsittelijöiden tapaamisen joko seminaarin tai ammattialamessujen muodossa.

Toisinaan olemme päässeet esittelemään toimintaamme poikkeuksellisiin tilaisuuksiin… Kuvassa Pintakillan opiskelijat luovuttavat Pintakillan esitteen silloiselle opetusministerlille, Sanni Ghran-Laasoselle.

Pintakiltoja on perustettu muutamille eri paikkakunnille, joilla olemme kouluttaneet enemmän. Tällä hetkellä Pintakiltoja löytyy mm. Vantaalta, Helsingistä, Vieremästä ja Tampereelta. Osa pintakilloista on perustettu yritysten sisälle, tukemaan alan ammattilaisten yhteistoimintaa ja verkostoitumista.

Pintakillan vaakuna on myös valmistuneiden pinsseissä…
Pintakilta Vieremä toimii Ponsse Oyj:n sisällä Vieremässä.
Pintakilta Helsinki toimii ABB:n Pitäjänmäen tehtaan pintakäsittelijöiden omana kiltana.
Vantaan Pintakilta toimii Ilmailumuseon sisällä vaalien vanhoja pinnoitusmenetelmiä
Pintakilta Tampere on perustettu 2018 Tampereella vaikuttavien pintakäsittelymestarien toimesta.

Lisää aiheesta