| |

Scania Lila Madonnan ”kesäkoulu”

Kuljetus Nukala Oy:n tiloissa on kesäkuun alusta lähtien tehty pohjustustöitä ja opiskeltu Lila Madonnan parissa. Scania Lila Madonna on alunperin autotaidemaalari Simo Riikosen maalaama 1989. Autossa on paljon opetuskohteita lähtien ihan auton pohjustetöiden tekemisestä häivytyspaikkamaalauksiin ja muoviosien korjausmenetelmiin.

Lavan laitalistat lähtivät Pulverpaint Oy:n Ähtäriin suihkupuhdistukseen ja jauhemaalaukseen. Palataan aiheeseen kun asennamme lavan osat maalausta varten paikalleen.

Hiomapaperit ja muut hiomatuotteet tulivat Mirkalta, pääsimme kokeilemaan uusia Galaxy-hiomapapereita tuoreeltvaan. Hioessa tuntui, että paperit kestivät normaalia pidempään.

Polttoväri Oy Vaasasta toimitti lavan laitojen kiinnikkeiden jauhemaalauksen laadukkaasti, kiitokset Tuomas ja Polttoväri!

Itse pohjatöitä tehtiin koko viikko, suuritöisimmät ovat olleet alleajosuojat, joita Krisu oikoi ensin kylmänä vasaroimalla ja vääntämällä. Mukana hiomassa Eija ja Patricia.

Erilaisia muovinkorjausmenetelmiä harjoiteltiin ja tehtiin viime viikolla. Lasikuidun laminointia vanhoihin lokasuojiin päästiin treenaamaan, samoin kuin peilien muoveihin tehtiin sekä kemiallista paikkausta että muovihitsausta.

Viikon aikana ruiskumaalattiin sekä korkeapaineruiskulla että Accuspray-pohjamaaliruiskulla. Kai teki projektin parissa ammattiosaamisen näytöt ja pintakäsitteli alumiiniosat sekä osana näyttöä teki esikäsittelytöitä alleajosuojiin ennen maalausta.

Alahärmän Konemaalaus Oy suihkupuhdisti meillä ison erän lavan osia, suuret kiitokset!

Kaiken kaikkiaan ensimmäisen viikon aikana saimme edistettyä projektia paljon. Suuret kiitokset opiskelijoille Aura, Patricia, Eija, Krisu ja Kai sekä tietenkin yrityksille, jotka mahdollistavat tämän auton restaurointimaalaukset. Seuraavaksi edetään pohjustettujen osien viimeistelyyn ja saamme mahdollisesti jo ensimmäiset violetit maalipinnat ruiskutettua. Maaleina meillä on laadukkaat Sikkens-automaalit, niistä sitten enemmän juttua kun pääsemme pintoja maalamaan.

Jari Välkkynen,
Kouluttaja Pintakilta Kauhava,
erikoismaalari

#lilamadonna #lskbusinesspark #työpajajunki #visitkauhava #kauhavankaupunki #pulverpaint_oy #polttovari #designsimoriikonen #erikoismaalaus #automaalaus #kynäruiskumaalaus #art #airbrushart #autotaidemaalaus #restaurointi #scania #scaniatrucks #rekka #rekkamaalaus #kiltapro #pintakiltakauhava #ajolinja #kuljetusnukala #fsp #jarivälkkynen #sikkenscvnordic #sikkens #autocoatbt #alahärmänkonemaalaus #powertruckshow #pintakiltahämeenlinna #pintakiltaoriginal

Lisää aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *