| | |

Kevät 2024 Pintakilta Kauhavan ja Pintakilta Vaasan uudet mestarit

Järjestimme pienimuotoiset koulun kevätjuhlat Kauhavalla kauden päätteeksi. Tänä vuonna valmistuneet mestarit saivat mestarimerkkinsä ja -takkinsa kevätjuhlassa. Vaasan mestareille järjestettiin oma tilaisuutensa Yllin Tallin tiloissa.

Tunnen itseni etuoikeutetuksi, että olen saanut näin motivoituneita ja aktiivisia nuoria aikuisia kouluttaa. Tietynlaista haikeuden tunnetta on myös ilmassa, sillä koulutusleikkaukset osuvat kovimmin juuri tämänkaltaisiin opintoihin, joten saatamme nähdä viimeisiä ryhmiä suorittamassa jatko-opintojaan alan korkeimpaan tutkintoon.

Koulutusosuus käynnissä.

Tilaisuuteen sisältyi myös aamupäivän koulutus, jossa Summa Ry:n puheenjohtaja Jukka Lammi kertoi alan kuulumisista sekä Core Automationin Santeri Peltola esitteli uusinta IRT-teknologiaa, jota myös monissa pintakäsittelyalan yrityksissä pohditaan hankittavan prosessin nopeuttamiseksi sekä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Opiskelijoiden puheenvuorossa Jaakko Yliaho PulverPaint Oy:stä muistutti opiskelun tärkeästä roolista ammattiosaamisen ylläpidossa. Jaakko kouluttautuu yrittäjän oppisopimuksella pintakäsittelymestariksi. On erittäin tärkeää opiskelun kannalta, että mukana on eri rooleissa ja työnkuvissa olevia ammattilaisia. Monesti koulutuspäivien aikana pohdinnat ja keskustelut saavat syvyyttä kun koulutusmateriaalia pohditaan monesta näkökulmasta. Kiitokset Jaakolle hienosti laaditusta puheesta.

Mestarit

Pintakäsittelyalan EAT eli tutummin pintakäsittelymestarin opinnot ovat tällä hetkellä teollisen pintakäsittelyalan korkein tutkinto. Pintakäsittelymestarit toimivat vaativissa teollisen pintakäsittelyn tehtävissä ja tutkinnon suorittajat tekevät osana opintojaan kehitystehtävän työpaikallaan.

Niina Rissanen ja Katariina Viljamaa Yllin Talli Oy:sta Vaasasta saivat omat mestaritakkinsa jo torstaina.

Antti Kourunmäki ABB Vaasa sai myös takkinsa torstaina. Antti valmistui Pintakilta Kauhavan ryhmästä aikaisemmin keväällä.

Pintakilta Kauhavan mestarit, vasemmalta lähtien Kai Vulli, Itab Finland, Teemu Lehto ja Tuomas Ketola, Piristeel Oy. Kai valmistui ja aikaisemmin, mutta pääsi kevätjuhlaan mukaan.

Pintakäsittelymestariksi valmistui Pintakilta Hämeenlinnasta Toni Hämäläinen, joka sai mestaritakkinsa 3.6.2024. Toni työskentelee Hämeenlinnan RTV:ssa Dynacoat automaalien asiantuntijana.

Kuvista puuttuu kautta aikojen nuorin pintakäsittelymestari, Paula Ala-aho, joka valmistuu 14.6.2024. Hän suoriutui näytöistä Yllin Tallin vaativissa tehtävissä.

Suuret kiitokset myös KiltaPro yrityskoulutusyksikön tiimille, kouluttaja Petri Pohjola ja kouluttaja/ohjaaja Emmi Mansikkala sekä koordinaattori Marika Laine.

Ei voi myöskään unohtaa meidän muihin tehtäviin siirtyneitä tiimivastaava/koordinaattori Tanja Törnqvistiä ja kouluttaja/ohjaaja Terhi Lahtea joiden ansiosta nyt pystymme juhlistamaan onnistuneita suoritteita opintojen suhteen. Terhi jatkaa koulutusten koordinoinin merkeissä Yllin Talli Oy:ssa Vaasassa.

Jari Välkkynen
kouluttaja
Pintakilta Kauhava

#lskbusinesspark #visitkauhava #kauhavankaupunki #pulverpaint_oy #polttovari #kiltapro #pintakiltakauhava #fsp #jarivälkkynen #pintakiltahämeenlinna #pintakiltaoriginal #yllintallioy #itab #piristeel #coreautomation #roikkuu #summary #piristeel #abbvaasa #pintakäsittelymestari #pintakäsittelyalaneat #aotavastia

Lisää aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *